16 Kasım 2015 Pazartesi

FALAFEL SALATA



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Nohut köftesi için:
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı un
Kıvam verecek kadar zeytinyağı
Pul biber, kimyon, karabiber, tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Salata malzemesi için:
1 bağ roka
Yarım demet maydanoz
Akdeniz yeşilliği
10 tane çeri domates
1 tane kırmızıturp
Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
Yarım limon suyu


Yapılışı: Nohutlar, kuru soğan, sarımsak ve maydanoz rondoda çok ezilmeden çekilir, çukur bir kaba alınır. Üzerlerine baharatları, un ve zeytinyağı eklenerek yoğrulur (kıvamına göre un eklenir). Ceviz kadar bezeler alınır avuç içerisinde yuvarlanır ve kızdırılmış yağda kızartılır. Salata malzemeleri büyükçe doğranır ve servis tabağına alınır, tuz ve yağ gezdirilir. Hazırlanan nohut köfteleri üzerine dizilir, köftelerin üzerine karıştırılmış olan sos malzemesi sıkma torbası ile sıkılır.

Hiç yorum yok: