20 Kasım 2015 Cuma

CEVİZ İÇLİ TATLI


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı (yumuşak)
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3,5- 4 bardak gibi)
İçi için:
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için: 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabıana alınıp yoğrulur ve üzeri kapatılarak 15 dakika dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Şerbet kaynatılır ve ılıtılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, el ile açılır. İç malzemesi konulur oval şekilde kapatılır. Hamur avuç içerisinde düzeltilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Üzeri hindistancevizi ve toz fıstıkla süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: