17 Temmuz 2015 Cuma

NİŞASTALI BÖREK




Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Araları için: 
Buğday nişastası
Üzeri için:
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
İçi için: 
4 tane patates
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber

     



Yapılışı: Böreğin i
çini hazırlamak için patatesler haşlanır ve ezilir, soğan çok küçük doğranır ve az sıvı yağda kavrulur daha sonra ezilmiş patatesler ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için, hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışman bir hamur yapılır. Yapılan hamur 24 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde un ile açılır, aralarına bol nişasta sürülüp 12 tanesi üst üste konulur. Diğer 12 bezede aynı işlem yapılır. Sonra 12 bezenin  hepsi tepsi büyüklüğünde açılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır. Arasına hazırlanan iç konulur. Diğer 12 beze açılır ve için üzerine kapatılır. Börekler kesilir. Süt ve sıvı yağ karıştırılıp böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında  üzeri kızarana kadar  pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: