4 Ağustos 2015 Salı

ÇİLEK SOSLU KUP


Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
1 paket vanilya
Üzeri sosu için:
4 su bardağı çilek püresi (çilekler rondoda çekilir)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Sosun hazırlanışı: Hepsi karıştırılarak pişirilir.

Yapılışı: Süt, un, nişasta bir tencereye alınarak pişirilir. Daha sonra şeker, krema ve vanilya eklenir ve mikserle çırpılır. Kup bardaklarına çok dolu olmayacak şekilde paylaştırılır. Üzerine hazırlanan çilek sosu dökülüp soğutularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu tatlı kup bardakları yerine borcama  yayılarak ta yapılabilir.


Hiç yorum yok: