1 Temmuz 2015 Çarşamba

SÜT ŞERBETLİ TATLI



Ben kalabalık misafirler için aşağıdaki tam ölçüleri yarım ölçü artırarak dikdörtgen borcamda da yaptım, aşağıdaki ölçüler kare borcam içindir..

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
4 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Yarım su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
Bol hindistan cevizi

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş kaseye konulup boza kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir. karışım yağlanmış 28 X 28 cm lik bir tepsiye veya kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirilir.
Kek pişerken şerbet hazırlanır, bunun için 1 su bardağı şeker 1 bardağı sütün içerisinde ısıtılarak eritilir, şeker eridikten sonra diğer kalan 3 su bardağı süt soğuk olarak ilave edilip güzelce karıştırılır. Kek fırından çıkınca soğuk şerbet kekin üzerine dökülür, ve soğumaya bırakılır.
Tatlının üzeri için 1 su bardağı soğuk süt ile 2 poşet krem şanti bir kaseye konulur ve mikserle 2 dakika kadar çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine hazırlanmış olan krem şanti yayılır, her tarafına bolca hindistan cevizi serpilir ve 1-2 saat buzdolabında bekletilip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: