5 Temmuz 2015 Pazar

PATATESLİ RULO BÖREK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Hamuru açmak için: 
Un ve nişasta
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Susam, çöreotu
İçi için:
5 tane patates
2 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
İç malzemesini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğanlar küçük küçük doğranır ve zeytin yağında kavrulur. Daha sonra patatesler ve baharatlar eklenir, biraz karıştırılır ve ocaktan alınarak soğutulur.



Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, 21 tane bezeye ayrılır ve üzeri kapatılarak 10 dakika oda ısısında dinlendirilir. Bezelerin her biri, nişastalı un ile, servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan 3 beze aralarına bolca nişastalı un serpilerek, üst üste konulur, daha sonra 3'ü birden tek parça halinde ince bir şekilde açılır. Bolca sıvı yağ ile yağlanır ve ikiye katlanır. Uzun kısmına iç malzemesi konularak rulo şeklinde sarılır ve tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Diğer bezelerde aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çöreotu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: