8 Haziran 2015 Pazartesi

VİŞNELİ İRMİK KREMALI PASTA



Malzemeler:
1 adet pasta tabanı
Kreması için:
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Vişne sosu için:
300 gr vişne
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: Kremayı hazırlamak için süt, şeker ve irmik bir tencereye alınır ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirilir. Daha sonra ocaktan alınıp içerisine vanilya ve yağ eklenip karıştırılır. Yağ eriyince en son hindistan cevizi eklenip hepsi birlikle karıştırılır
Kek tabanı kelepçeli kalıba yerleştirilir, üzerine hazırlanmış olan irmikli krema yayılır ve soğumaya bırakılır.
Vişne sosunu hazırlamak için sos tenceresinin içerisine vişne ve şeker alınır ve kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca ayrı bir yerde yarım çay bardağı suyun içerisinde nişasta ezilir ve kaynayan vişnenin içerisine eklenir 1-2 taşım kaynatılır ve ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak ılıtılır. Vişnenin suyu az çıktıysa yarım su bardağı su eklenip öyle kaynatılabilir.
Daha sonra kremanın üzerine, ılıtılmış olan vişneli sos yayılır ve buzdolabında 1 gece bekletilir. Kelepçesinden çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: