17 Haziran 2015 Çarşamba

KATMER BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Aralarına sürmek için:
125 gr tereyağı
125 gr margarin

İçi için:
4 tane patates
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İçini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Küçük doğranmış soğan az zeytin yağında
kavrulur, içerisine ezilmiş patatesler ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır.

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamur 6 tane bezeye ayrılır, her bir beze ince açılıp eritilmiş yağ ile yağlanır, katmer gibi katlanır ve yağlanan bezeler buzdolabında 20 dakika kadar yağının donması için bekletilir. Daha sonra tekrardan dikdörtgen bir şekilde açılır, uzun tarafına iç konulur ve rulo şeklinde sarılıp 4 parmak aralıkla kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.Tepsi mayası için de tekrardan ılık bir ortada 15 dakika kadar bekletilir. daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.180⁰’fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. afiyet olsun.
Bu böreği yapıp yumurtasını sürüp derin dondurucuda bekletebilirsiniz.


Hiç yorum yok: