13 Haziran 2015 Cumartesi

SİMİT TADINDA POĞAÇA


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
6 su bardağı un
İçi için:
Dil peyniri
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı: Ilık su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve elle açılarak ortasına dil peyniri konulur ve oval kapatılır. Su ile açılmış pekmeze yumurta sarısı katılır ve çırpılır. Yapılan poğaçalar önce pekmezli karışıma daha sonra susama batırılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside yarım saat mayalandırılır, mayalanınca üzerine bıçak ile çizikler atılır.  Soğuk fırında önce 120 derecede kabarıncaya kadar daha sonra fırının ısısını 180 dereceye yükseltip üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok: