15 Haziran 2015 Pazartesi

FISTIK EZMESİ


Malzemeler:
2 su bardağı toz fıstık
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 kaç damla limon suyu


Yapılışı: Su ve şeker bir kaba alınıp ocakta şeker koyulaşana kadar kaynatılır. Kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenir ve ocaktan alınır. Üzerine birkaç damla su serpip mikserin en yüksek devrinde beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Toz fıstık eklenir ve elle yoğrulur tüm malzeme toparlanınca üzeri örtülür ve yarım saat  oda ısısında dinlendirilir. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve elle inceltilip rulo yapılır. 3’er cm aralıklarla kesilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: