Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 veya 4 su bardağı un
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır ve kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur istenirse küçük bezelere ayrılır istenirse de benim gibi büyük olarak yarım cm kalınlığında açılır ve uç kısmına peynir konulup kapatılır ve çay tabağı veya rulet ile hamur yarım ay şeklinde kesilir. Kızdırılmış yağ içerine hazırlanan börekler bırakılır ve önlü arkalı kızartılıp yağlı kağıt üzerine alır. Hazırlanan börekler sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder