Malzemeler:
6 kg fasulye
Yapılışı: Fasulyeler güzelce yıkanır, uç kısımları kesilir ve 2 şer cm aralıklarla kesilip bütün fasulyeler hazırlanır. Tencerede kaynamakta olan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atılır ve fasulyeler azar azar suyun içerisine bırakılır ve 2 dakika haşlanır. Daha sonra süzgece alınır ve geniş bir kap içerisindeki buzlu suyun içerine bırakılıp 1 dakika şoklanır (böylece fasulyeler diri ve rengi canlı olur) ve tekrardan süzgece alınıp bir örtü üzerine yayılır. Suyu tamamen süzülünce fasulyeler buzdolabı poşetlerine istenilen miktarda pay edilir ve poşetin içerine pipet konulup havası çekilir ve poşetin ağzı sıkıca düğümlenir ve derin dondurucuya yerleştirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder