4 Ekim 2022 Salı

PAŞA LOKUMU

Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
150 gr margarin veya tereyağı
Damla sakızı (istenirse)
Muhallebiyi bulamak için:
1 paket hindistan cevizi
Arası için:
1 paket (2 poşet) krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı: Yağ ve un bir tencerede unun kokusu gidinceye kadar 2 dakika kadar kavrulur, sürekli karıştırarak süt eklenir bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir ve karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Göz göz olmaya başlayınca vanilya ilave edilir ve ocaktan alınır. Mixerle 2 dakika çırpılır. Fırın tepsisi suya tutulup ıslatılır, muhallebi yavaşça tepsiye dökülür en az 3-4 saat veya  1 gece buzdolabında bekletilir. Kremşanti ve ölçülü süt mixerle 1-2 dakika çırpılır ve  yarım saat buzdolabında bekletilir ve tamamen soğumuş olan muhallebinin üzerine krem şanti sürülür. Tepsideki muhallebi eninden 2'ye kesilir, boyundan 8 dilime kesilir, yani toplamda 16 dilime kesilir. Ucuna ceviz konulur ve rulo şeklinde sarılıp hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: