Malzemeler:
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (120 gr)
1 su bardağı un (110 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
500 ml süt
4 yemek kaşığı şeker ( 65 gr)
1 yemek kaşığı nişasta (15 gr)
2,5 yemek kaşığı un (50 gr)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Arası için:
2 tane muz
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
150 ml soğuk süt
Yapılışı: Kremayı hazırlamak için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir, en son tereyağı ve vanilya eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kek için yumurtalar ve şeker bir kaseye alınıp boza kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve güzelce çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırlanan karışım boşaltılır ve ince bir şekilde tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 12 dakika pişirilir ve fırından çıkartılıp üzerine başka bir yağlı kağıt serilip ters çevrilir. Üzerindeki yağlı kağıt soğumadan hemen çıkartılır ve yağlı kağıdın tersi tekrardan üzerine konulur ve kek alttaki yağlı kağıt ile birlikte gevşekçe rulo şeklinde sarılır ve üzerine örtü örtülüp soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebi mikserle çırpılır, eğer kıvamı çok katı ise az soğuk süt eklenip krem peynir kıvamında olacak şekilde mikserle çırpılır. Soğuyan kek açılır, üzerindeki yağlı kağıt alınır ve krema kekin üzerine sürülür, uç kısmına muzlar yerleştirilir ve alttaki yağlı kağıt ile sıkıca sarılır ve bu şekilde de buzdolabında en az 2 saat bekletilir .
Krem şanti soğuk süt ile çırpılır ve soğuyan pastanın üzerine sürülür ve bu şekilde de buzdolabında bekletilir. Daha sonra pasta dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder