Malzemeler:
2 tane yumurta sarısı
(akı dışı için)
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 tatlı kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş
ceviz içi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Susam
Yapılışı: Yumurta sarısı, tereyağı, toz şeker, tuz yoğurma kabına alınıp karıştırılır, içerisine ceviz içi, kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesinden az katı bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden küçük bezeler alınıp avuç içerisinde yuvarlanır ve önce yumurta akına sonra da susam batırılır ve yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder