Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
3 su bardağı + 2 çay bardağı su (istenirse 1 su bardağı et suyu veya tavuk
suyu kullanılabilir)
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Pirinçler yıkamadan
geniş bir kâseye alınır, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konulur ve üzerini geçecek
kadar kaynar su eklenip karıştırılır ve yarım saat bu şekilde bekletilir. Daha
sonra pirinçler bol su ile yıkanır ve tel süzgece alınır. Pilavın pişirileceği
tencereye zeytinyağı konulur ve üzerine arpa şehriye eklenip şehriyelerin rengi
dönünceye kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülmüş olan pirinçler eklenir,
tereyağı, tuz ve şeker de eklenip pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavrulur.
Üzerine ölçülü su eklenir ve önce hızlı ateşte 2-3 dakika kaynatılır, daha
sonra kısık ateşte pilavın suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişen pilavın
üzeri temiz bir bez veya havlu kâğıt ile kapatılıp 20 dakika demlenmeye
bırakılır. Demlenen pilav güzelce karıştırtılıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder