21 Temmuz 2019 Pazar

BAL KABAK SOSLU İRMİK TATLISI



Malzemeler:
1 litre süt 
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya

Alt taban için:
1 paket kakaolu bisküvi
50 gr tereyağı

Bal kabağı Sosu İçin:
Yarım kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su

Üzerini süslemek için:
Toz fıstık, hindistancevizi, ceviz

Yapılışı: Bisküviler rondodan geçirilip içerisine eritilmiş olan tereyağı eklenir ve karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküviler bastırarak yerleştirilir ve buzdolabında 1 saat bekletilir. Muhallebi için süt, irmik ve şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca içerisine tereyağı ve vanilya eklenir. Buzdolabında bekletilen bisküvilerin üzerine irmikli karışım boşaltılır ve oda ısısında ılıyınca tekrardan buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.
Bal kabağı sosu için kabaklar küçük doğranır ve içerisine 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı su eklenip kabaklar yumuşayana kadar pişirilir, bu işlem önceden yapılırsa daha iyi olur. Daha sonra kabaklar rondoddan geçirilir ve buzdolabında bekletilen tatlının üzerine kabak sosu yayılır ve istenilen şekilde üzeri süslenip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: