Malzemeler:
1 litre
süt
7 yemek
kaşığı irmik
5 yemek
kaşığı toz şeker
1 yemek
kaşığı dolusu tereyağı
1 paket
vanilya
Alt taban için:
1 paket
kakaolu bisküvi
50 gr
tereyağı
Bal kabağı Sosu İçin:
Yarım kg
bal kabağı
1 su
bardağı şeker
Yarım su
bardağı su
Üzerini süslemek için:
Toz
fıstık, hindistancevizi, ceviz
Yapılışı: Bisküviler rondodan
geçirilip içerisine eritilmiş olan tereyağı eklenir ve karıştırılır. Yağlı kâğıt
serilmiş kelepçeli kalıba bisküviler bastırarak yerleştirilir ve buzdolabında 1
saat bekletilir. Muhallebi için süt, irmik ve şeker bir tencereye alınır ve
sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca
içerisine tereyağı ve vanilya eklenir. Buzdolabında bekletilen bisküvilerin
üzerine irmikli karışım boşaltılır ve oda ısısında ılıyınca tekrardan buzdolabında
1 saat kadar bekletilir.
Bal kabağı
sosu için kabaklar küçük doğranır ve içerisine 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı
su eklenip kabaklar yumuşayana kadar pişirilir, bu işlem önceden yapılırsa daha
iyi olur. Daha sonra kabaklar rondoddan geçirilir ve buzdolabında bekletilen
tatlının üzerine kabak sosu yayılır ve istenilen şekilde üzeri süslenip soğuk
olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder