7 Mayıs 2018 Pazartesi

VİŞNEZADA TATLISI



Malzemeler:
1 paket kedidili
1 su bardağı süt

Beyaz muhallebi için:
1 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt

Vişneli muhallebi için:
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu

Üzeri için:
1 kâse vişne
Hindistan cevizi

Yapılışı: Kedidilleri süt ile ıslatılıp dikdörtgen borcama dizilir. Beyaz muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Kedidillerinin üzerine yayılır ve buzdolabında yarım saat kadar bekletilir. Bu arada vişneli muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocak pişirilir. Yarım saat dolapta bekletilen muhallebinin üzerine vişneli muhallebi düzgünce yayılır. 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Üzeri istenilen şekilde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: