14 Haziran 2017 Çarşamba

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR

Malzemeler:
5 tane enginar
1 tane kuru soğan
Yarım tavukgöğsü
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşağı zeytinyağı
1 su bardağı süt tuz, karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Soğan yemeklik olarak küçük bir şekilde doğranır, tavuk göğsü de çok küçük doğranır. Tencereye soğan alınır ve üzerine zeytinyağı eklenip kavrulur, içerisine tavuk eti de eklenip kavurmaya devam edilir. Baharatları eklenir ve tencerenin tabanına karışım düzgün bir şeklide yayılır. Üzerine limonlu suda bekletilen enginarlar dizilir ve 1 su bardağı kadar su konularak önce harlı ateşte kaynayana kadar sonrada biraz kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen enginarlar fırına dayanaklı borcama çukur kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir ve ortalarına tavuklu karışım paylaştırılır. Beşamel sos için 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve içerine sürekli karıştırılarak 1 su bardağı süt eklenir ve kıvam alınca baharatları eklenip ocaktan alınır. Enginarların üzerine hazırlanan beşamel sos tavukların her tarafına gelecek şekilde yayılır ve onun üzerine de kaşar peyniri rendesi konulup 180⁰’de kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: