13 Haziran 2017 Salı

NESCAFELİ PARFE


Malzemeler:
3 tane yumurta
75 gr (4 yemek kaşığı) şeker
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti (1 kutu)
2 tatlı kaşığı neskafe
100 gr pötibör bisküvi





Yapılışı: Yumurtalar şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. 1,5 su bardağı süt ile krem şanti çırpılır, kalan yarım bardak süt ile neskafe karıştırılır. Hazırlanan bu 3 karışım aynı kaba alınır ve hepsi birlikte çırpılır. İçerisine ufalanmış bisküviler de eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Streçle kaplanan kalıba veya silikon kalıplara karışım boşaltılır ve derin dondurucuda 1 gece bekletilir. Daha sonra ters çevrilip servis tabağına alınır ve üzerine istenirse çikolata rendelenir ve meyve ile servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: