5 Aralık 2016 Pazartesi

KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı (yumuşak)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Susam yağsız tavada kavrulur ve soğutulur. Yağ ve şeker yoğrulur daha sonra diğer bütün malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Daha sonra isterseniz küçük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanır, isterseniz de dondurma kaşığı ile alıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: