27 Nisan 2016 Çarşamba

PASTIRMALI RULO TAVUK SARMA


Malzemeler:
3 dilim ince dövülmüş tavukgöğsü
3 dilim pastırma
1 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
1 küçük kutu konserve mantar
Yarım bağ ıspanak
Pane için:
1 tane yumurta
Galeta unu
Yapılışı: Pastırmalar tavada çok hafif bir şekilde  iki yüzü de pişirilir ve tavadan alınır. Aynı tavaya az zeytinyağı eklenir ve küçük doğranmış olan biberler eklenip hafifçe kavrulur ve ince doğranmış olan mantarlar eklenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenip 1-2 çevrilir. İnce doğranmış olan ıspanaklar eklenir ve biraz ocakta çevrildikten sonra ocaktan alır. Tavuklara tuz ve karabiber serpiştirilip üzerlerine 1’er çay kaşığı kadar tereyağı sürülür.(göğüs eti kuru olmasın diye, tavuğun but kısmı kullanılacak ise tereyağına gerek yoktur) Pastırma dilimleri uç kısımlarına dizilir ve hazırlanan iç malzemesi pastırmaların üzerine yayılıp tavuklar rulo şeklinde sarılır. Daha sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Artan iç malzemesi pişirilecek olan fırın tepsisine veya borcama yayılır ve hazırlanan tavuk ruloları iç malzemenin üzerine yerleştirilip.  200⁰’ de ısıtılmış olan fırının önce ızgara ayarında 10 dakika tavuklar mühürlenir ve fırının ısısı 160⁰’ye düşürülerek yarım saat kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: