2 Nisan 2016 Cumartesi

LAHMACUN BÖREĞİ


Malzemeler:
3 tane yufka

Sosu için:
2 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:
250 gr kıyma
3 tane domates
3 tane sivri biber
2 tane kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Önce iç malzemesi hazırlanır, bunun için bütün sebzeler küçük şekilde doğranır. Kıyma ve baharatlarla birlikte hepsi karıştırılır. Ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılır. Yağlamış fırın tepsisine yufkalar kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ve sosdan gezdirilir. kenarlarından sarkanlarda üzerine kapatılır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. En üstüne kıymalı karışım yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılır ve üzerine yağlı kâğıt ile kapatılıp kâğıdın üzerine de nemli bez örtülür ve tekrardan fırında 5 dakika kadar daha tutulur. Daha sonra fırından çıkarılıp üzerindeki örtü ve kâğıt alınarak rulo şeklinde sarılır. Dilimlenerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: