Malzemeler:
3 bağ pazı
2 su bardağı pirinç
4 tane kuru soğan
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı nane
Yapılışı: Pazılar kaynamakta olan suyun içerisine bırakılır ve 1 dakika kadar haşlanır. Dolmanın içini hazırlamak için zeytinyağ ve yemeklik doğranmış olan kuru soğan bir tencerenin içerisine alınır ve soğanlar güzelce kavur daha sonra küçük doğranmış olan sarımsak da ilave edilip çevrilir. Baharatlar, salçalar eklenir yıkanmış olan pirinçler ve nar ekşisi eklenip hepsi güzelce çevrilir, en son 1 su bardağı su ilave edilir ve biraz kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve iç malzeme demledikten sonra soğumaya bırakılır, en son nane eklenir. Pazıların ortasındaki damarlı kısım çıkartılır ve iç malzemeden konularak sarılır. Pazıların ortasından çıkan damarlı kısımlar tencerenin tabanına yerleştirilir üzerine de sarılmış olan pazılar yerleştirilir, üzerine az tuz ve zeytinyağ gezdirilir ve 1 su bardağı da su konularak önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar tencerenin içerisinde buzdolabında en az 4 veya 5 saat bekletilir ve servis tabağına alınır ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder