1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine 1-2 damla limon suyu)
5 veya 5,5 su bardağı un
Üzeri için:
Çekilmiş fındık içi
1 yumurta sarısı
Yapılışı: şeker ve yumurtalar yoğurma kabına alınıp tel çırpıcı ile güzelce çırpılır daha sonra diğer malzemeleri eklenir ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur limon büyüklüğünde parçalara kopartılır daha sonra avuç içerisinde düzgünce yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındığa bulanır daha sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder