7 Eylül 2018 Cuma

MISIR KONSERVESİ

Malzemeler:
10 tane mısır
11 tane 250 gr lık kavanoz
Yarım çay kaşığı tuz (her bir kavano
z için)
Yarım çay kaşığı şeker (her bir kavanoz için)
Kaynamış içme suyu

Yapılışı: Mısırlar tanelere ayrılıp güzele yıkanır. Geniş bir tencereye su konulup kaynatılır ve içerisine mısırlar konulup mısırlar yumuşayana kadar pişirilir. (ben 45 dakika pişirdim) Cam kavanozlara mısırlar paylaştırılır, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı da şeker konulur. Üzerlerine kadar kaynamış su doldurulur ve kavanozların kapakları sıkıca kapatılır başka bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine kavanozlar yerleştirilir ve 10 dakika da suyun içerisinde kavanozlar kaynatılır ve tekrardan kapaklar sıkıştırılıp tezgâh üzerine ters çevrilir. Bu şekilde soğutulur ve sonrasında serin bir yerde muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: