Malzemeler:
2 kg bamya
4 tane büyük veya 6 tane orta boy domates
1 tane limon suyu
1 silme yemek kaşığı tuz
Yapılışı: Bamyalar baş kısmında delik
olmayacak şekilde dikkatli bir şekilde ayıklanır. Domateslerin kabuklarını
kolayca soymak için kaynayan suya bırakılır ve 1 dakika suda tutulup çıkarılır,
daha sonra kabukları soyulup yemeklik olarak doğranır. Tencereye 2 yemek kaşığı
zeytinyağı konulur ve doğranmış olan domatesler eklenip domatesler su salıncaya
kadar kaynatılır Daha sonra içerisine tuz, yıkanmış olan bamyalar ve sıkılmış
olan limon suyu eklenir ve 15 dakika kadar kaynatılır. Yıkanmış olan cam
kavanozlara bamyalar sıcak sıcak paylaştırılıp kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
Başka bir tencerede kaynayan suyun içerisine kavanozlar konulur ve 10 dakika
kaynatılıp kavanozlar dikkatlice sudan alınıp ters çevrilir ve bu şekilde
soğutulur, soğuyan konserveler serin bir yerde pişirileceği zamana kadar
muhafaza edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder