7 Eylül 2018 Cuma

BAMYA KONSERVESİ


Malzemeler:
2 kg bamya
4 tane büyük veya 6 tane orta boy domates
1 tane limon suyu
1 silme yemek kaşığı tuz

Yapılışı: Bamyalar baş kısmında delik olmayacak şekilde dikkatli bir şekilde ayıklanır. Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için kaynayan suya bırakılır ve 1 dakika suda tutulup çıkarılır, daha sonra kabukları soyulup yemeklik olarak doğranır. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve doğranmış olan domatesler eklenip domatesler su salıncaya kadar kaynatılır Daha sonra içerisine tuz, yıkanmış olan bamyalar ve sıkılmış olan limon suyu eklenir ve 15 dakika kadar kaynatılır. Yıkanmış olan cam kavanozlara bamyalar sıcak sıcak paylaştırılıp kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Başka bir tencerede kaynayan suyun içerisine kavanozlar konulur ve 10 dakika kaynatılıp kavanozlar dikkatlice sudan alınıp ters çevrilir ve bu şekilde soğutulur, soğuyan konserveler serin bir yerde pişirileceği zamana kadar muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: