10 Temmuz 2018 Salı

KIYMALI TAZE FASULYE



Malzemeler:
1 kg taze fasulye
150 veya 200 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 

Yapılışı: Fasulyeler yıkanır, ayıklanır ve videodaki gibi doğranır. Tencereye yağ ve kıyma alınıp kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine  yemeklik doğranmış olan soğan eklenir ve kavrulur, dilimlenen fasulyeler de eklenir biraz sotelenir. İçerisine küçük doğranmış domates eklenip biraz daha sotelenir. Üzerine kaynamış su ve tuz eklenip fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: