16 Temmuz 2018 Pazartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI



Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz sumak
1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Geniş bir tenceye su konup kaynatılır. Deniz börülceleri güzelce yıkanır ve tencerede kaynamakta olan suyun içerisine alınır. Sarımsaklar da konulup 8 veya 10 dakika kadar haşlanır. Haşlamanın yeterli olduğu deniz börülcesinden bir tane alınır ve sapından tutulup yeşil kısmı sıyrılır eğer kolaylıkla sıyrılıyorsa haşlama süresi yeterlidir. Daha sonra suyu süzdürülür ve içeresindeki sarımsak sos için çıkarılıp sos yapılacak kâseye konulur. Deniz börülceleri biraz soğuyunca hepsinin sapları sıyrılarak ayıklanır. Sos için sarımsaklar ezilir ve diğer sos malzemeleri eklenip hepsi birlikte karıştırılır. (Kesinlikle tuz kullanmayın zira deniz börülcesi tuzlu bir bitkidir) Deniz börülceleri geniş bir kaba alınır ve üzerine sosu dökülüp güzelce karıştırılır, daha sonra servis tabağına alır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: