28 Mayıs 2017 Pazar

KÂĞIT KEBABI (HATAY YÖRESİNİN)


Malzemeler:
1 kg dana döşten  kıyma (1 kere çekilmiş)
4 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzeri için:
Çeri domates
Sivri biber
Yapılışı: Soğan, biberler, sarımsaklar ve maydanoz rondoda çok sulanmadan çekilir. Çekilen malzemeler geniş bir kaba alınır ve içerisine yoğrularak azar azar kıyma eklenir ve hepsi birlikte yorulur. Baharatları eklenir ve yoğurmaya davam edilir. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir, istenirse bu işlem akşamdan yapılabilir. Dinlenen köfteler 10 eşit parçaya bölünür (daha küçük yapmak isterseniz 12 parçaya bölebilirsiniz). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye köfteler yuvarlak olacak şekilde bastırılarak yerleştirilir, ortalarına küçük delikler açılır ki köfteler toplanmasın. Ortalarına 1’er çeri domates ve aralarına da biberler konulur. Köftelerin üzerine 1 kaç parça tereyağı konulur ve önceden ısıtılmış 200⁰  fırında 10 dakika kadar pişirilir ve daha sonra fırının ayarı 180⁰’ye düşürülüp 20 dakika daha pişirilir.



Hiç yorum yok: