13 Şubat 2017 Pazartesi

TULUMBACI TATLISI



Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
5,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker 
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık (dövülmüş)
3 yemek kaşağı Hindistan cevizi

Yapılışı: Şehriyeler tereyağında sararıncaya kadar kavrulur. Derin bir kâsede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırparak karıştırılır. Kavrulan şehriyelere yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Borcam ıslatılır ve hazırlanan tatlı borcama boşaltılır. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında soğutulup servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: