11 Şubat 2017 Cumartesi

KARNABAHAR KÖFTESİ

Malzemeler:
1 tane küçük karnabahar
1 su bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz
3 dsl taze soğan
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber
İçi için:
Kaşar peyniri
Pane harcı içşn:
2 tane yumurta
1 kase galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Karnabahar haşlanıp süzülür. Soğuyunca ezilir ve içerisine çok küçük doğranmış olan soğan, maydanoz, dereotu, galeta unu, yumurta ve baharatlar eklenir ve hepsi birlikte yoğrulur. Üzeri kapatılarak buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra limondan küçük parçalar koparılır ve avuç içerisinde açılıp ortasına kaşar peyniri konulup kapatılır. Bütün malzemeye aynı işlem yapılır. Pane için gerekli olan yumurtalar çırpılır ve hazırlanan köfteler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır ve ısıtılmış yağda önce bir tarafı güzelce kuzartılır daha sonra diğer tarafı çevrilir ve kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: