Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Aldığı kadar un
Aldığı kadar un
Aralarına
sürmek için:
25o gr tereyağı margarin (eritilmiş)
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. 14 tane bezeye ayrılır, her bir beze ince şekilde açılır ve araları yağlanıp bohça şeklinde katlanır, kat araları da yağlanır. Bütün bezeler aynı şekilde
yapılır. Daha sonra yağlanan ve bekletilen bezeler kare şeklinde açılıp sacda veya teflon tavada
pişirilir. Pişen katmerlerin üzerleri de yağlanıp, sıcak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder