2 Ekim 2015 Cuma

GARNİTÜRLÜ TAVUK SALATASI


Malzemeler:
1 tavukgöğsü
2 tane orta boy patates
2 tane orta boy havuç
1 küçük kutu bezelye konservesi
Kornişon (salatalık) turşu
Yarım demet dereotu
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 tane limon suyu
Zeytinyağı

Yapılışı: Tavuk eti haşlanır ve çok küçük didiklenir. Patatesler, havuçlar çok küçük doğranır ve tavuk suyunda ayrı ayrı haşlanıp süzülür. Konserve veya taze bezelyede tavuk suyunda haşlanıp süzülür, eğer konserve bezelye kullanılacaksa bezelyenin kokusu gidinceye kadar yani en çok 1 dakika kadar tavuk suyunda haşlanır ve süzgeçe alınır. Diğer malzemeler küçük küçük doğranır ve hepsi geniş bir kap içerisinde  karıştırılır. Üzerine sosu eklenir ve servis tabağına alır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: