18 Nisan 2015 Cumartesi

MEYVELİ TARTOLET


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
2 su bardağı un
150 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Kreması: 
Yarım litre süt 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr)
Üzeri için: 
Muz, kivi, çilek
1 paket tart jölesi




Yapılışı: 
Kremayı hazırlamak için nişasta ve un, yarım bardak su ile açılır. Şeker, yumurta sarısı ve süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır ve un kokusu gidene kadar pişirilir. Daha sonra vanilya ve limon kabuğu eklenir, ocaktan alınır. Krema ılıyınca içerisine labne peyniri eklenir ve mikserle 1-2 dakika kadar çırpılır.

Hamuru hazırlamak için unun ortası açılır, margarin konulur ve karıştırılır. Daha sonra yumurta, pudra şekeri, tuz, limon kabuğu eklenir, sert bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak buzdolabında 15- 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 18 tane bezeye ayrılır. Yağlanmış tartolet kalıplarına düzgünce yerleştirilir. Çok kabarmasın diye çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Hazırlanan krema sıkma poşetine konularak soğuyan tartolet hamurlarının ortasına düzgünce sıkılır ve daha sonra üzerine istenilen meyveler dizilir, meyvelerin üzerine fırça ile paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan tart jölesi sürülür ve servis tabağına alınır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: