28 Mart 2015 Cumartesi

ETİMEKLİ TATLI


Çok eskilerden bir lezzet.
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi:
Yarım litre süt 
75 gr margarin                                
3 yemek kaşığı mısır nişastası          
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı: Toz şeker ocakta yanmaz bir tavada eritilir ve karamel rengi alana kadar karıştırılır. Daha sonra 1,5 su bardağı su konularak karıştırılmaya devam edilir. Şeker eriyince ocak kapatılır. Etimekler  hazırlanan şerbete batırılır ve kare borcama yerleştirilir.  
Muhallebisi için, süt ve  nişasta tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Kıvam alınca şeker ve yağ eklenerek mikserle çırpılır. Islatılmış olan etimeklerin üzerine hazırlanan muhallebi yayılır, buzdolabında 1 saat bekletilir.  Krem şanti soğuk süt ile mikserle çırpılır ve soğumuş olan tatlının üzerine yayılır ve en üstüne bolca hindistancevizi serpilir. Buzdolabında soğutulur ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: