Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Araları için:
100 gr tereyağı (yumuşak)
150-200 gr beyaz peynir
Yanlarını bulamak için:
Yarım çay bardağı süt
Susam
Yapılışı: Ilıtılmış olan süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına
alınır ve karıştırılıp maya çözülene kadar ılık bir ortamda 10 dakika kadar
bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur
yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda 30 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır ve bezelerden 1 tanesi yarım cm
kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır. Üzerine tereyağının yarısı yayılır ve
peynirin yarısı da ufalanarak hamurun her tarafına serpiştirilir. Rulet veya bıçak
ile 1’er parmak kalınlığında şeritler kesilir ve şeritler yuvarlanarak sonuna
kadar sarılır. Sarılan poğaçanın etrafı önce süte batırılır sonra susama
bulanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder