31 Aralık 2017 Pazar

PİYANO PASTA


Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
Muhallebisi için:
2,5 su baradğı süt
3 çorba kaşığı un
4/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 poşet krem şanti + yarım su bardağı süt ile çırpılmış
Üzeri için:
Kakao
Yapılışı: Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış kare borcama karışım yayılır. 170⁰ fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir, kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir. Kek fırından çıkınca sıcakken 1,5 su bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
Krema için süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Krema soğuyunca yarım bardak süt ile çırpılmış olan krem şantiler kremaya eklenir ve hepsi birlikte mixerle çırpılır ve soğuyan kekin üzerine krema yayılır. Daha sonra pasta soğuyunca üzerine bolca kakao elenir ve buzdolabında en az 2 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: