22 Temmuz 2017 Cumartesi

ISPANAKLI KOLAY ÇÖREK veya GÖZLEME


Malzemeler:
4 tane yufka
İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
2 tane yumurta
3/1 çay bardağı zeytinyağı
İstenirse 100,150 gr pastırma
Tuz, karabiber, pul biber
İçinin hazırlanışı: Ispanaklar iyice yıkanır ve küçük doğranır. Çok küçük doğranmış kuru soğan zeytinyağında kavrulur bu aşamada istenirse küçük doğranmış pastırmada ilave edilir ve kavrulur. Yıkanmış olan ıspanaklar, tuz eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar çevrilir ve çok pişirmeden ocak kapatılır. Yumurtalar ayrı bir tavada az yağ ile iyice karıştırılarak pişirilir ve ıspanakların üzerine eklenip hepsi birlikte karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Yufkanın biri tezgaha serilir ve sigara böreği şeklinde 6 parçaya kesilir, geniş tarafına soğumuş olan ıspanaklı iç konulur ve geniş paçanga böreği gibi sarılır Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır ve teflon bir tavada veya sac üzerinde pişirilir, pişerken her iki tarafıda sıvı yağ ile yağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: