27 Mart 2017 Pazartesi

TAVUKLU KEŞKEK

 Malzemeler:
1 tane bütün tavuk
1 büyük kase aşurelik buğday
6 kase tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı: Tavuk tam pişmeyecek şekilde haşlanır ve kemiklerinden ayrılır. Aşurelik buğday yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine haşlanan tavuğun suyundan 6 kâse eklenir ve çok çok kısık ateşte 1 saat pişirilir. 1 saat sonra tuz ve az haşlanan tavuk eti de içerisine eklenir ve hepsi birlikte 3 saat daha pişirilir. Ara sıra karıştırılır ve iyice eriyene kadar ara sıra karıştırılır, toplam 4 saatte tam suyunu çekip kıvam alıyor. Servis yapılacağı zaman üzerine yakılmış biberli tereyağı gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: