Malzemeler:
3 tane yufka
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı
zeytinyağı
İçi için:
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Yumurta, süt ve sıvı yağ karıştırılıp sos hazırlanır. Yufkanın biri 4’e kesilir ve bir paçası
yağlanmış tavaya serilir, üzerine hazırlanan sos sürülür, sonra diğer parçalar
her katı soslanarak üst üste dizilir. 1,5 yufka yayıldıktan sonra orta kısmına
peynir ufalanarak yayılır, arzu edilirse peynire maydanozda eklenebilir. Daha
sonra peynirin üzerine kalan 1,5 yufka yayılır ve en üstteki kat hariç diğer
katlar soslanır. En üstteki yufkanın kenarları tavanın alt kısmına doğru
sıkıştırılır, kısık ateşli ocakta tava çevrilerek kızartılır, spatula ile altı kontrol
edilir. Daha sonra tavanın genişliğinde bir tabakla tersi çevrilir ve tavaya az
sıvı yağ gezdirilip böreğin arka tarafı da kızartılıp servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder