26 Şubat 2016 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ



Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 kaşık şeker
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı pudra şeker
Yarım su bardağı su
75 gr erimiş margarin veya tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
3 tane yumurta ( 1 sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmezi yumurta sarına katılır
File badem (istenirse)

Yapılışı: Süt, 2 yemek ksşığı şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yapılır,10 dakika dinlendirilir.3 tane bezeye ayrılır, her bir beze de 3’e ayırılır ve saç örgüsü gibi örülür. Üzerine pekmezli yumurta sarısı sürülür, file badem serpiştirilir. Tepside yarım saat bekletilir, daha sonra soğuk fırında önce 120⁰’ de sonra 170⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: