16 Mayıs 2015 Cumartesi

SANDVİÇ


Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya 
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve tekrardan ılık bir ortamda 20 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: