7 Ocak 2017 Cumartesi

LEOPAR DESENLİ KURABİYE



Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 - 4 su bardağı un
1 paket kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur.Daha sonra beyaz hamuru 5 tane bezeye, kakaolu hamuru da 4 tane bezeye ayrılır. Bezelerin her birinden uzun rulolar yapılır ve 1 beyaz rulo, 1 kakaolu rulo olarak yan yana dizilir ve hepsini birlikte yuvarlayarak rulo şeklinde sarılır ve bükülerek hamurların birbirine dolanması sağlanır. Daha sonra 1 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: