22 Şubat 2018 Perşembe

FAVA


Malzemeler:
Yarım kg kuru bakla
2 tane büyük kuru soğan
1 tane küçük havuç
4/3 su bardağı (150 ml) zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Baklalar 1 gece önceden 2-3 damla limon sulu su ile ıslatılır. Soğan ve havuç yemeklik olarak doğranır ve yarım su bardağı zeytinyağı ile sotelenir. Suyu süzülen baklalar eklenir ve baklaların üzerini aşacak kadar su eklenip kaynatılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve baklalar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişen baklalara dereotu eklenir ve hepsi birlikte blendırdan geçirilir. Limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. İstenilen bir kalıba karışım bastırılarak yerleştirilir. Üzeri streçle kapatılıp buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün dilimlenir ve servis esnasında üzerine kırmızı soğan. Dereotu ve az zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: