23 Şubat 2016 Salı

ETLİ KABAK YUVASI


Malzemeler:
4 tane iri kabak
Yarım kg sotelik et
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Arası için:
1 tane közlenmiş patlıcan
2 tene haşlanmış patates
Tuz,karabiber
Yapılışı: Etler kızgın bir tavada mühürlenir içerisine yemeklik doğranmış soğanlar, biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Salçalar, sarımsak ve baharatları eklenir ve kaynamış su ilave edilerek etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
Közlenmiş patlıcan ve haşlanıp ezilmiş olan patatesler bir tavada az sıvı yağ ve tereyağı ile çevrilir. Kabaklar 1 parmak genişliğinde yuvarlak şekilde dilimlenir, dilimlenen kabakların yarısının ortaları oyulur ve sıvı yağda hafifçe kızartılır. Ortaları oyulmayan kabaklar da fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlanan patlıcanlı karışım paylaştırılır ve ortası oyulan kabaklar patlıcanın üzerine konulur. Ortasındaki boşluğuna pişmiş olan etler paylaştırılır ve etin suyu da tepsinin kenarından kabakları pişirecek kadar boşaltılır, üzeri aleminyon folyo ile kapatılarak pişirilir. Pişmesine yakın tepsinin üzeri açılarak kaşar rendesi konulur ve kaşarlar eriyene kadar tekrardan fırında tutulur ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: